Retur og refusjon

Registrer din retur online

For å sende varer i retur til oss, logg inn på ditt konto for å starte retur prosessen.

Følg disse instruksjoner:

  1. Gå til mitt konto.
  2. Velg bestillingen du vil returnere (ordrer).
  3. Når du har registrert din retur online, sender vi en returetikett til din e-post adresse.
  4. Legge produktene du vil returnere tilbake i esken.
  5. Skriv ut returetiketten og feste til pakken.
  6. Lever pakken til ditt nærmeste postkontor.
Generelt

Kunden kan returnere en ordre fra den datoen ordren legges inn og inntil 14 dager etter mottak av de bestilte varerene. Dersom det har gått 14 dager siden kjøpet, kan vi dessverre ikke tilby deg refusjon eller bytte av varen.

For å være kvalifisert for retur, må varen være ubrukt og i samme stand som da du mottok den. Den må være i originalemballasjen.

Produkter som er bestilt med broderi kan ikke byttes eller returneres. Man kan ikke bytte gratis- eller bonusprodukter. Dersom du likevel ønsker å returnere et slikt produkt, får du ikke økonomisk eller materiell kompensasjon for det.

Vær oppmerksom på at noen produkter ikke kan returneres på grunn av hygiene- og sikkerhetsårsaker, eller lyd- og bildeopptak (herunder CDer, DVDer) eller datamaskinprogrammer hvor forseglingen er brutt. Returnert undertøy vil ikke bli akseptert med mindre produktet er uåpnet i original emballasje.

Andre ikke-returnerbare varer: 

  • Gavekort.
  • Nedlastbare programvare.
  • Noen helse og personlig pleie produkter.

Avanti Cavalli forbeholder seg retten til å akseptere eller avvise refusjoner hvor produktet ikke er i salgbar tilstand. Avanti Cavalli forbeholder seg retten til å trekke et gebyr på 50 kroner for ødelagte eller skitten produktemballasje.

Refusjoner

Den tiden som trengs for å håndtere en retur er vanligvis en uke lageret mottar det returnerte produktet. Vi forbeholder oss retten til forsinkelser i rushtiden.

Produktet skal pakkes ordentlig inn i en eske eller en refusjonskonvolutt. Det opprinnelige produktets emballasje må være i returpakken i sin opprinnelige tilstand.

Refusjon for produktene vil bli utbetalt til kunden når den returnerte ordren er fysisk mottatt på vårt lager. Vi vil gi en tilbakebetaling ved å bruke samme metode som ble brukt ved bestillingen. I noen tilfeller må kunden informere Horze om sine bankkontodetaljer(IBAN / SWIFT) for å få refusjon. Fraktkostnader vil bli refundert til kunden dersom kunden kansellerte bestillingen i sin helhet.

Dersom den returnerte pakken forsvinner eller blir borte på veien til Avanti Cavalli-lageret, vil Avanti Cavalli bare refundere verdien av produktene dersom kunden har en sporingskode for returpakken. Avanti Cavalli forbeholder seg retten til å sette i gang et søk med posten for å finne ut hvor pakken er. I noen tilfeller kan dette ta opptil en måned.

Dersom et brodert produkt returneres til vårt lager fordi det ikke har blitt hentet av kunden, vil Avanti Cavalli prøve å kontakte kunden via e-post, telefon og post for å gjøre et nytt leveringsforsøk. Kunden har rett til å få ordren levert enda en gang uten noen ekstra kostnader. Hvis Avanti Cavalli ikke kan nå kunden innen 14 dager, vil Avanti Cavalli belaste kunden for kostnaden av produktet og et ekstragebyr, for så å ødelegge produktet. Dersom et brodert produkt returneres til vårt lager for andre gang, vil vi belaste kunden for kostnaden på produktet, samt returkostnader for begge forsendelsene og ødelegge produktet.

Frakt av returer

Vi vil instruere deg via e-post hvor du skal sende varen din for return.

Du vil være ansvarlig for å betale for dine egne fraktkostnader for retur av varen. Fraktkostnader refunderes ikke. Hvis du mottar refusjon, vil kostnaden for returfrakt bli trukket fra refusjonen. 

Avhengig av hvor du bor, kan tiden det tar for ditt byttede produkt å nå deg, variere.

Hvis du leverer en vare på over NOK 750, bør du vurdere å bruke en sporbar frakttjeneste eller kjøpe fraktforsikring. Vi garanterer ikke at vi mottar den returnerte varen din.