Handlekurv

Sår

SOLHEDS' naturlige produkter i behandlingen av sår

Sår

Mindre kutt og sår kan enkelt tas hånd om i hjemmet. De eteriske oljene i Derma 1 Skin Care Shampoo virker som naturlige bakteriebekjempere og rengjør sårområdet uten å skade huden rundt. Åpne sår vaskes med vann og Derma 6 Wound Oil, som er en sårolje som ikke svir, og som egner seg til åpne, grunne sår. Derma 6 Wound Oil naturlige bakteriebekjempende eteriske oljer bidrar til å redusere hudskader og støtter fornyelsen av huden med omega 3,-6, -7 og -9 fettsyrer. Derma 6 Wound Oil bidrar også til å gi fuktighet til såret. Den sterke lukten av Derma 6 Wound Oil bidrar til å holde fluene borte fra såret.

Derma 2 Calming Serum egner seg til pleie av mindre gnagsår der huden er intakt. Derma 5 Germ Fighting Cream kan brukes for å myke opp harde, tørre sårskorper og arr. Derma 2 Calming Serum er en utmerket basiskrem for rekonditionering av huden etter hudskader og for fornyelse av hårveksten.

Sårhelingsprosessen

Sårprosessen kan deles inn i fire faser.

1) I betennelsesstadiet forsøker kroppen å beskytte seg mot truslene fra det åpne såret, for eksempel blodtap og fremmedlegemer.

2) I debrideringsfasen forsøker kroppen å fjerne dødt vev og fremmedlegemer,

3) i reparasjonsfasen aktiveres kroppen for å reparere skadeområdet,

4) i modningsfasen ferdigstiller kroppen det reparerte nye vevet. Sårets stadium, lokalisering og alvorlighetsgrad har betydning for behandlingen, som best vurderes av veterinær.

Store dyr på flukt, for eksempel hester, er utsatt for ulykker. Det finnes forskjellige typer sår. Stikk-, kutt-, bitt- og store sår krever vanligvis konsultasjon av veterinær. En veterinær bør alltid konsulteres hvis/når du er usikker på behandlingen. Førstehjelp ved ulykker er å stoppe blødningen ved å komprimere. Såret bør rengjøres grundig. Skylling av såret med vann er en effektiv måte å fjerne utvendig smuss fra såret på.

Sår er sårbare for infeksjoner. God sårbehandling er basert på å holde såret rent, forebygge infeksjoner og støtte vevsregenerering. Desinfeksjon og antimikrobielle midler brukes for å forebygge infeksjoner. Povidonjod, heksetidin, klorheksetidin og etanolbaserte produkter er typiske syntetiske antimikrobielle forbindelser som ødelegger/dreper et bredt spekter av ulike mikrober. Bivirkningen av disse stoffene er at de kan forårsake hudirritasjon og hemme vevsregenerering. Etanolbaserte produkter svir vanligvis, noe som fører til at dyrene motsetter seg behandlingen på grunn av ubehaget. Vevsregenerering kan fremmes ved å tilføre fuktighet til såret. Mange naturlige forbindelser, f.eks. rene eteriske oljer som lavendel, mynte, sitrongress, timian, oregano og mange andre, har antimikrobielle egenskaper.

Sår

Bekreft e-postadressen

Bekreft din e-post for å kunne motta nyhetsbrev fra Avanti Cavalli. Vi har sendt en bekreftelseslink.

Hvis det ikke er noen bekreftelses-e-post i innboksen din, kan du sjekke om e-posten ble filtrert til søppelpostmappen din.