Handlekurv
Instruksjoner

Mugg

Mugg, også kjent som pastern dermatitis eller scratches, er faktisk et vanlig problem hos hester, spesielt i våte og gjørmete forhold. Det er i hovedsak en hudinfeksjon som skyldes en kombinasjon av faktorer som svekker hudens naturlige forsvar, og tillater bakterier som Dermatophilus congolensis å proliferere og invadere hudvevet.

Primære Årsaksfaktorer: Mugg oppstår ofte på grunn av primære problemer som solbrent hud (vanlig hos hester med hvite sokker), langvarig eksponering for våte forhold som gjør huden myk, og kutt eller skrubbsår som gir inngangsporter for bakterier.

Mikrobiell Overvekst: Den anaerobe bakterien Dermatophilus congolensis er en vanlig synder i mugg. Denne bakterien trives i kompromitterte hudforhold.

Lokal og Systemisk Spredning: Hvis den får stå ubehandlet, kan mugg utvikle seg fra en lokal infeksjon til en systemisk en. Tegn på systemisk spredning inkluderer hevelse, varme og potensielle komplikasjoner som cellulitt eller lymfangitt.

Behandlingsmetoder:

 • Topikal Behandling: Initial behandling innebærer vanligvis bruk av topikale medikamenter for å behandle den lokale infeksjonen. Det er imidlertid viktig å merke seg at skorper dannet over det infiserte området kan beskytte den årsaksskapende mikroben og kanskje ikke responderer godt på systemiske medikamenter alene.
 • Systemiske Antimikrobielle Midler: I tilfeller der topikal behandling alene ikke er effektiv eller hvis det er tegn på systemisk spredning, kan systemiske antimikrobielle medikamenter være nødvendig. Veterinærer er best rustet til å vurdere behovet for slik behandling og forskrive egnede medikamenter.
 • Unngåelse av Vaseline og Parafinbaserte Produkter: Selv om disse produktene kan virke beroligende, kan de skape et miljø som er gunstig for vekst av anaerobe bakterier, og forverre infeksjonen.

Smertelindring: Mugg kan være svært smertefullt for hester, og det er derfor nødvendig å være forsiktig og respektere dyrets ubehag under behandlingen. Sedasjon kan være nødvendig for å starte behandlingen på en trygg måte.

Oppsummert krever effektiv håndtering av mugg en omfattende tilnærming som adresserer både den lokale infeksjonen og eventuell systemisk spredning, med nøye vurdering av hestens komfort og smertelindring. Å konsultere en veterinær er avgjørende for nøyaktig diagnose og behandlingsplanlegging.

Nedenfor er trinnvise instruksjoner for bruk av SOLHEDS produkter for å behandle MUGG hos hester

 1. Klipping: Hvis hesten har mye pels på det berørte området, er det viktig å klippe bort pelsen for å tillate luft å nå huden og redusere forholdene for anaerobe mikrober. Dette blir ofte gjort av en veterinær under sedasjon.
 2. Rensing: Skyll det berørte området grundig for å fjerne skitt og fuktighet, og gjør det klart for behandling.
 3. Påføring av Derma 1 Skin Care Shampoo: Påfør Derma 1 Skin Care Shampoo forsiktig på det berørte området, og sørg for grundig dekning.
 4. Innvirkingstid: La Derma 1 Skin Care Shampoo være på huden i minst 5 minutter. Lenger innvirkningstid kan forbedre effektiviteten.
 5. Skylling og Løsning av Skorper: Skyll sjampoen av forsiktig mens du forsøker å løsne skorpene. Fjern kun skorper som løsner lett; aggressiv fjerning kan forverre tilstanden.
 6. Tørking og Påføring av Derma5 Germ Fighting Cream: Tørk området forsiktig med et rent håndkle, og påfør deretter Derma5 Germ Fighting Cream på tørr hud. Påfør kremen forsiktig både på skorpene og den omkringliggende huden. For infeksjoner med eksudat eller hudfoldinfeksjoner, anbefales Derma13 Zinc Solution.
 7. Gjenta Behandlingen: Gjenta behandlingen daglig, helst to ganger om dagen i de innledende stadiene. Derma5 Germ Fighting Cream hjelper til med å myke opp skorpene og bidrar til deres løsning. Fjern skorpene forsiktig da de er svært smittsomme. Det berørte området bør minske dag for dag.
 8. Fortsettet Behandling: Fortsett behandlingen til skorpene er slitt ut. Etter at skorpene er fjernet, fortsett behandlingen i ytterligere 2 dager. Derma 2 Calming Serum kan gi ekstra terapi for hudpleie og hårvekstfornyelse.
 9. Overvåking og Tidlig Behandling: Overvåk de berørte områdene nøye og start behandlingen tidlig, før omfattende skorpedannelse. Tidlig diagnose og behandling med Derma 1 Skin Care Shampoo og Derma 2 Calming Serum er avgjørende.

før / etter

Det er viktig å ikke avbryte antimikrobiell behandling for tidlig, da det kan forverre infeksjonen og føre til mikrobiell resistens. Unngå å blande eller veksle produkter brått, da dette kan ha lignende negative effekter.

Mugg kan bli kronisk og kan spre seg fra kronranden til andre deler av kroppen. Lokale infeksjoner behandles lokalt, mens systemiske infeksjoner krever systemisk medisinering. Forebygging er nøkkelen, så forståelse og unngåelse av primærproblemet er avgjørende. Sjekk regelmessig høyrisiko-områder under daglige hestepassrutiner for å oppdage eventuelle problemer tidlig.

Bekreft e-postadressen

Bekreft din e-post for å kunne motta nyhetsbrev fra Avanti Cavalli. Vi har sendt en bekreftelseslink.

Hvis det ikke er noen bekreftelses-e-post i innboksen din, kan du sjekke om e-posten ble filtrert til søppelpostmappen din.