Handlekurv

Allergisk hud

Kløende hud er vanligvis det første og vanligste symptomet på allergi. Ved allergi har kroppen en overfølsom reaksjon mot “ufarlige” stoffer. Ved allergi overreagerer immunforsvaret og starter en allergisk betennelse for å fjerne det fremmede stoffet fra kroppen. Siden denne reaksjonen er unødvendig, skader den bare kroppens friske vev. Den allergiske betennelsen er preget av hevelse, varme, rødhet og med tiden herding og fortykning av huden. Selvpleie av kjæledyr forverrer betennelsen. Konstant kløe forårsaker kløe og gnidning, noe som skaper hudskader og kan føre til alvorlige sekundære infeksjoner (konsekvens av det primære problemet).

Årsaken til allergi kan være insekter, kjemikalier, mat, sollys og mange andre. Undersøk med veterinæren for å finne ut hva dyret ditt er allergisk mot. Det primære målet er å utelukke og unngå allergifremkallende produkter og forbindelser. De typiske symptomområdene hos hunder er poter, mage, ører og lysker. Symptomatiske områder hos katter er ører, ansikt, mellom tærne, poter, ankler, armhuler og lysker. Utbruddet av allergi er vanligvis i løpet av de første årene av dyret. Uten behandling blir allergien verre. Allergisk hud er ofte sensitiv, noe som bør tas hensyn til i hudpleien til disse dyrene. Ekstra mekanisk og kjemisk stress bør unngås.

Veterinæren er den beste personen til å analysere den omfattende kliniske situasjonen og definere riktig behandling.

Solheds naturlige produkter til hjelp for håndtering av allergisk hud

Vask de symptomatiske/påvirkede områdene med Derma 1 Skin Care Shampoo ved behov og la virke i 3 minutter, skyll godt. Ofte er det tilstrekkelig å vaske med vann, og derfor bør Derma 1 Skin Care Shampoo bare være nødvendig 1-8 ganger i måneden. Påfør Derma 2 Calming Serum / Derma 11 Anti-Itch Spray på tørr og ren hud, helst to ganger om dagen. Påføring av Derma 5 Germ Fighting CreamDerma 1 Skin Care Shampoo, f.eks. en gang i uken, kan gi ekstra støtte. Derma 5 Germ Fighting Cream er egnet for såkalt elefanthud, som er forårsaket av konstant og intensiv gnidning.

Effekten av Derma 1 Skin Care Shampoo, Derma 2 Calming Serum, Derma 5 Germ Fighting Cream og Derma 11 Anti-Itch Spray er basert på de naturlige bakteriebekjempende og hudstøttende oljene.

Allergisk hud krever kontinuerlig behandling, noe som kan skape utfordringer for pleieren. Allergisk hud er vanligvis en permanent sykdom som ikke kan kureres. Noen av allergiene er sesongbetingede, mens andre krever konstant oppmerksomhet. Vellykket behandling av allergisk hud krever at dyrepasseren forplikter seg til daglig behandling, ofte så lenge dyret lever. Katter og hunder er enklere, siden de vanligvis bor i samme hus som eieren. Hesteeiere må ofte skaffe flere pleiere for å håndtere den daglige behandlingen. Ved kroniske sykdommer som allergi er den grunnleggende behandlingen god vedlikeholdsbehandling, altså en regelmessig daglig behandling.

Behandling av allergisk hud (f.eks. sommereksem)

Den primære behandlingen ved allergi er å unngå de forårsakende agensene. Ettersom dette ikke alltid er mulig, kan immunterapi være en løsning. Ved immunterapi blir det allergiske dyret desensibilisert mot det utløsende agens for allergi. Immunterapi er ikke rutinemessig lett tilgjengelig for alle dyr, i noen tilfeller er immunterapi tilgjengelig for hunder. Siden det symptomatiske organet ved allergisk eksem er huden, er det viktig å sørge for god hudpleie. God hudpleie inkluderer å holde huden ren og opprettholde fuktighetsbalansen ved å påføre kremer og redusere hudens allergiske , betennelsesreaksjon. Den mest effektive medisinen for den allergiske betennelsen er glukokortikosteroider. Glukokortikosteroider, i vanlig språk kortison, er en betennelsesdempende forbindelse. Det undertrykker den allergiske reaksjonen. Det er tilgjengelig som aktuelle salver og i systemisk medisinering. Begge formatene har alvorlige bivirkninger. Kortison er imidlertid et utmerket medikament når det kontrolleres riktig av en veterinær, og er for tiden det eneste medikamentet ved akutte allergiske hudreaksjoner.

Allergiske hudreaksjoner behandles både med systemiske og lokale medisiner. Terapier basert på kortison og fettsyrer har blitt ganske standardisert behandling . Effekten av antihistaminer er ikke eksplisitt bevist vitenskapelig. Imidlertid har mange veterinærer bemerket deres effekt på noen dyr. Effekten av antihistaminbehandling på det symptomatiske dyret må være tydelig før antihistaminbehandlingen økes eller endres for å unngå bivirkninger eller overdosering. Homeopatiske midler har også vært til hjelp i behandlingen av noen dyr. I tillegg til systemiske terapier krever huden også lokal behandling, da systematisk terapi alene ikke er tilstrekkelig . God behandlingspraksis for kjæledyr er sjampoterapi. Formålet med vaskingen er å vaske av allergenene / forårsakende stoffer i huden, redusere mikrobiell belastning på huden og å berolige og behandle huden. For gjentatt vask av allergisk hud er vann ofte tilstrekkelig. På denne måten kan du skåne huden for ekstra belastning fra kjemikalier og vaskemidler. Terapien inkluderer også lokalt gitt salver og kremer, som behandler og beroliger huden. Tykke og fettete produkter bør også unngås, da de samler smuss på den allergiske huden.

Allergisk hud

Allergisk hud er utsatt for sekundære infeksjoner og kutt og rifter fra kløe og gnidning av den kløende huden. Disse hudinfeksjonene behandles i henhold til instruksjonene for infisert og betent hud og kutt og rifter i henhold til instruksjonene for kutt og rifter. Det er umulig å bli kvitt de allergiske symptomene på dyret hvis det stadig utsettes for det forårsakende stoffet. For eksempel har en hest med sommereksem symptomer så lenge den utsettes for insekter, og en hund som er allergisk mot hvete har symptomer så lenge den utsettes for fôr som inneholder hvete. Helhetlig pleie av dyret består i å redusere allergiske reaksjoner/symptomer og nøye og regelmessig pleie av dyret.

Typiske problemer i stell av et allergisk dyr er:

  • Pleien er for uregelmessig
  • Antiinflammatoriske produkter er ikke en del av pleieregimet.
  • Pleien når ikke huden effektivt nok
  • Dyrets grunnleggende hygiene er dårlig
  • Alle symptomatiske områder blir ikke behandlet

Bekreft e-postadressen

Bekreft din e-post for å kunne motta nyhetsbrev fra Avanti Cavalli. Vi har sendt en bekreftelseslink.

Hvis det ikke er noen bekreftelses-e-post i innboksen din, kan du sjekke om e-posten ble filtrert til søppelpostmappen din.