Handlekurv

Vasking av dyr

Vasking av dyr

Derma 4 Gentle Shampoo er egnet for hyppig bruk, da den vasker håret skånsomt uten å irritere huden. Derma 4 Gentle Shampoo fukter og beroliger også huden og reduserer flass effektivt. Derma 4 Gentle Shampoo gir håret skinnende glans og silkemykhet. Derma 4 Gentle Shampoo vasker imidlertid ikke av og endrer ikke hårets tekstur eller grovhet i grovhårede raser, og bygger heller ikke inn værbestandig kvalitet på vann og originale raser.sjampoen skylles lett av. Den milde vasken er basert på ikke-ioniske vaskemidler med planteopprinnelse og hudpleien på naturlige forbindelser som: arganolje, aloe vera, sheasmør og lavendel.

Sett av tilstrekkelig tid til å vaske dyret. Fukt pels og hud grundig. Påfør ufortynnet sjampo på svært skitne områder. For daglig bruk kan Derma 4 Gentle Shampoo fortynnes, 1:5 – 1:20 fortynning avhengig av hvor skittent dyret er. Påfør sjampoen på alt hår og på huden. Skyll godt. Rinse-out Derma 15 Luxurious Conditioner kan brukes som balsam i vått hår. Derma 9 Luxury Shine & Care i håndkletørt hår. Jo finere og tynnere hår, jo mindre Derma 9 Luxury Shine & Care spray er nødvendig. For fint hår anbefales det også å bruke når håret er tørt. Derma 15 Luxurious Conditioner fukter også huden og kan masseres på huden. Både Derma 9 Luxury Shine & Care og Derma 15 Luxurious Conditioner pleier håret og støtter hårstrukturen og gjør det lettere å gre håret uten floker og reduserer statisk elektrisitet i håret. Derma 15 Luxurious Conditioner kan brukes som en intensiv hårkur ved å øke virketiden før utskylling. Mer informasjon om hårpleie finner du i avsnittet hårpleie.

Sørg for at hud og hår er helt tørt, da vått hår og fuktig hud gir gode vekstforhold for uønskede mikrober. Hud under tepper er spesielt utsatt for vekst av uønskede mikrober (f.eks. bakterier). Hudfolder, f.eks. ansikt og nakke, må også sjekkes regelmessig for å sikre at det ikke er smuss eller overflødig fuktighet igjen

Tips for vask og hudpleie

Et nyttig tips for å vaske en svett hest er å tilsette en hette med Derma4 Gentle Shampoo i vaskebøtta, og skumme den våte hesten med dette fortynnede sjampovannet. Skyll med vanlig vann. Derma4 Gentle Shampoo reduserer vannets overflatespenning og gjør det lettere for vannet å nå hår og hud. Selv en liten mengde vil gi en merkbar glans til dyrets hår/pels. Når du skyller og vasker av gjørme, salt, bek og sjøvann fra hunden din, vil en liten mengde Derma4 Gentle Shampoo forbedre vaskeeffekten. Det vil gjøre det lettere å løsne smuss fra huden, i tillegg til å pleie huden og etterlate en vakker glans på pelsen/håret. Som et godt forebyggende hudpleietiltak, vask av poter og mage med mild Derma4 Gentle Shampoo, spesielt om vinteren og høsten, når gatene er saltet.

Påføring av Derma 9 Luxury Shine & Care spray etterlater et pustende, smuss- og snøbeskyttende lag, f.eks. på mage og potetbeskyttere. Derma 9 Luxury Shine & Care spray gir også fuktighet og pleie til huden.

Skitne dyr er mer utsatt for hudskader

Riktig hygiene for hester omfatter strigling, avvasking av svette og vask ved behov. Riktig hygiene for katter og hunder omfatter pelsstell og vask ved behov. Skitne dyr er mer utsatt for hudskader.

Rasespesifikke forskjeller i hårpleie

Pelsens struktur varierer fra rase til rase hos katter og hunder. Ulike raser har strukturelle forskjeller i pelsen. Hunder med grovere hår, f.eks. labradorer, kan utnytte de gunstige oljene i produktene bedre. Den silkeaktige, fine typen hår med lite struktur, f.eks. ragdollkatter og afghansk hund, trenger mindre mengde oljer i hårpleie. I praksis betyr det å fortynne Derma 9 Luxury Shine & Care samt Derma 15 Luxurious Conditioner med vann for finere hår, til og med til 1/10 forhold. Hvor mye du skal fortynne Derma4 Gentle Shampoo avhenger av hvor skittent dyret er. Den raskeste måten å vaske dyret på er å bade dyret i Derma4 Gentle Shampoo, f.eks. i et badekar. Hvis du blander Derma4 Gentle Shampoo i vaskevannet, blir det lettere å vaske dyret fordi det blir raskere vått på grunn av redusert vannspenning.

Som et eksempel: Vask Ragdoll katt og hårpleie

Fortynning av Derma 4 Gentle Shampoo i forholdet 1/10 i vaskevann er tilstrekkelig når du vasker i et kar. Hvis du vil fukte katten din først og deretter bruke sjampoen, er Derma 4 Gentle Shampoo brukt i forholdet 1/5 det beste alternativet.

Den tradisjonelle vasken for utstillinger er ofte veldig hard på langhårede katter. Når du trenger å gjøre dyret ditt klart for en utstilling, der luftig pels er optimalt, kan Derma 4 Gentle Shampoo brukes ufortynnet. Tradisjonelle sjampoer bruker harde vaskemidler som vasker bort fettsyrer og er for aggressive. Derma 4 Gentle Shampoo vil gi samme resultat med mindre irritasjon for dyret. Vaskekraften til Derma 4 Gentle Shampoo er tilstrekkelig til å vaske selv hvite katter rene.

Hvis du vil rengjøre hormonell fet / stud hale, er et godt triks å bruke olje, f.eks. Oliven- eller kokosolje og gni oljen inn i det fettete stedet. Kam av den oljede halen og det hormonelle fettet blir lettere å fjerne. Gjenta prosedyren om nødvendig. Vask området med ufortynnet Derma 4 Gentle Shampoo, gjenta vasken om nødvendig. Andre fete områder av pelsen, som bak ørene og haleroten, kan vaskes med ufortynnet Derma 4 Gentle Shampoo og gjentas om nødvendig. Bruk produkt avhengig av hvor fettete området er.

Sjamponering mens du masserer pelsen forsiktig kan være en avslappende opplevelse for dyret ditt.

For harde og aggressive vaskerutiner kan lett starte en ond sirkel der håret blir stadig fetere. For aggressiv vask vil tørke ut huden og få talgkjertlene til å skille ut enda mer fettsyrer.

Etter vask bruk ½ rasjon fortynnet Derma 15 Luxurious Conditioner og la stå i 5-10 minutter. Massering av Derma 15 Luxurious Conditioner både på hår og hud vil gi fuktighet på både hår og hud. Bunnen av halen og halen kan stå uten balsambehandling.

Å spraye litt Derma 9 Luxury Shine & Care fortynnet ½ er utmerket for å gjøre håret mindre statisk.

SOLHEDS Derma-produkter er et økonomisk alternativ for dyrepleie, da de fleste produktene kan fortynnes for å oppnå den beste pleien, spesielt for de luftige langhårede rasene. Det riktige fortynningsforholdet finner du ved å prøve ut hva som passer ditt dyr. Når du fortynner produkter, bruk bare små mengder av gangen og oppbevar det ufortynnede produktet i originalemballasjen.

Vasking av dyr
Vasking av dyr

SOLHEDS Derma-produkter er et økonomisk alternativ for dyrepleie, da de fleste produktene kan fortynnes for å oppnå den beste pleien, spesielt for de luftige langhårede rasene. Det riktige fortynningsforholdet finner du ved å prøve ut hva som passer ditt dyr. Når du fortynner produkter, bruk bare små mengder av gangen og oppbevar det ufortynnede produktet i originalemballasjen.

Når du vasker dyret ditt, velg sjampoen nøye

Ideell sjampo har pH ~7. Det er også viktig å sjekke vaskemidlene, såkalte tensider, som brukes i sjampoen. Friske dyr kan vaskes av og til med sjampo som inneholder de vanligste anioniske (sulfatbaserte) tensidene. Hvis dyret ditt har sensitiv eller problematisk hud og vaskes ofte, anbefales det å bruke sjampo som inneholder ikke-ioniske, nøytrale tensider. Tensidene som brukes, definerer hvor mild/sensitiv sjampoen er. Andre tilsatte stoffer, f.eks. Aloe vera, påvirker ikke sjampoenes mildhet, selv om de kan ha andre fordeler for huden.

Hvis du er i tvil, er det alltid bedre å unngå ekstra kjemisk belastning på sensitiv hud. Hvis dyret ditt har kløe etter vask, har den brukte sjampoen vært hudirriterende eller skyllingen av sjampoen har vært utilstrekkelig. Vær oppmerksom på at vannraser som labrador retrievere og opprinnelige raser som islandshester, har værbestandig hårbelegg. Dette skyldes delvis høyere konsentrasjon av fettsyrer i håret, noe som gjør pelsen deres “værbestandig”. Vær forsiktig så du ikke svekker den innebygde værbestandigheten i pelsen ved å vaske med for sterke, anioniske sulfatbaserte sjampoer. Derma4 Gentle shampoo er et trygt valg for de “værbestandige” rasene.

Ikke bruk produkter som ikke oppgir ingredienslisten.

Bekreft e-postadressen

Bekreft din e-post for å kunne motta nyhetsbrev fra Avanti Cavalli. Vi har sendt en bekreftelseslink.

Hvis det ikke er noen bekreftelses-e-post i innboksen din, kan du sjekke om e-posten ble filtrert til søppelpostmappen din.