Tørr og flassende hud

SOLHEDS naturlige produkter til behandling av Tørr og flassende hud

Hårete pels gjør det utfordrende å behandle huden på katter, hunder og hester, spesielt hvis området som skal behandles er stort. Derma 9 Luxury Shine & Care spray gjør det enkelt å fordele fettsyrene på huden. Løft pelsen, kam mot pelsen og påfør Derma 9 Luxury Shine & Care spray, så absorberes den raskt. Derma 4 Gentle Shampoo er egnet til vask av katter, hunder og hester med tørr hud. De ikke-ioniske vaskemidlene i Derma 4 Gentle Shampoo vasker dyrene skånsomt. Den inneholder også ingredienser som fukter og beroliger huden og etterlater håret med en usynlig og skinnende barriere mot smuss. Derma 15 Luxurious Conditioner gir også fuktighet til huden.

Vinter og tørr og flassende hud

Vinteren er ofte mer problematisk for dyr med tørr hud. Spesielt hester kan få flassende underside av man og hale. Anbefalt behandling for dette problemet er å børste bort flass og spraye Derma 9 Luxury Shine & Care på tørr hud.

Informasjon om tørr og flassende hud

Tørr hud er ofte årsaken til flassende hud. Det kan også skyldes atopisk/allergisk hud og strukturell svakhet og mangel på fettsyrer. Fettsyrer gjør huden fleksibel og dermed mer motstandsdyktig mot mekaniske påkjenninger. Dyr får i seg fettsyrer gjennom kosten, men det er ikke alltid nok, da det indre systemet ikke nødvendigvis fungerer som det skal ved å tilføre huden tilstrekkelige mengder fettsyrer.

Tørr, flassende hud “lekker” ved at fuktighet frigjøres fra huden. Kløe er et vanlig symptom på tørr hud. Dyr med tørr hud bør unngå sterke sjampoer med . Anioniske sulfatbaserte vaskemidler vasker ut fettsyrene for effektivt og kan forverre situasjonen. Det kan hjelpe å bruke fettsyrer lokalt på tørr hud og innta egnede oljer oralt.