Sur stråle

Ved trøske blir frosken dårligere og til slutt infisert. Trost er spesielt vanlig i vått vær, som om høsten. Skitne båser, jorder, underlag og grunnforhold, som urin og gjødsel, bidrar til at froskesyke lettere oppstår. Infeksjonen viser seg som oppmykning av frosken, skraping av frosken og etter hvert svarte, illeluktende sekreter. Hvis infeksjonen ikke behandles, kan den spre seg dypere inn i hovvevet og bli en kronisk infeksjon, og den kan til og med spre seg til vev utenfor hoven.

Den vanligste årsaken til trøske er en bakterie som lever under oksygenfrie (anaerobe) forhold. Regelmessig rengjøring av klauvene, tørking av klauvene og gode hygieniske forhold er avgjørende for behandling og forebygging av trøske.

Trøske behandles i samarbeid med hovslager og ved behov med veterinær. Hovslageren skjærer av det ødelagte og infiserte hovvevet og skaper “ventilasjon” for å få ut sekretet. Lokal behandling av trøske inkluderer bakteriedrepende (antimikrobiell) behandling, f.eks. kobbersulfat. Målet er å holde klauvene rene og tørre. Hovslager må jevnlig tilkalles for å håndtere frosken under behandlingen.

Det er utfordrende å behandle frosk i bunnen av hoven. Det er ikke alltid mulig å korrigere det skadelige miljøet som opprettholder trosten. Det er en risiko for at trøske utvikler seg til en kronisk infeksjon og sprer seg dypere inn i hoven. Hvis hesten bare behandles i stallen, er det svært utfordrende å behandle trøske som har invadert dypere inn i hovvevet. I verste fall kan situasjonen kreve behandling på klinikk. Det er viktig å behandle trøske tidlig. Behandling av trøske kan lett ta flere uker.

Hvis behandlingen ikke fører frem og symptomene forverres, f.eks. hvis trosten blir verre, hesten blir halt og beinet hovner opp, er det nødvendig å tilkalle veterinær på stedet.

Mange av preparatene som brukes til behandling av trøske, er giftige og skader og/eller tørker ut og skrumper inn froskevevet. Disse preparatene kan lindre og få trøskeinfeksjonen under kontroll, men de kan også skade froskevevet helt eller delvis. Traducido con www.DeepL.com/Translator (versión gratuita)

SOLHEDS produkter i behandlingen av sur stråle

Sur stråle

Derma 14 Thrush Thrasher olje er laget av rene og naturlige ingredienser. Derma 14 Thrush Thrasher er en velprøvd, effektiv og økologisk
og økologisk støtte for behandling av trøske hos hester. De naturlige eteriske oljene i
Derma 14 Thrush Thrasher bidrar til å rense og holde hoven ren. Derma 14 Thrush Thrasher-oljen støtter også fornyelsen av hoven med omega-3- og -6-fettsyrer og fuktighetsbevarende midler. Derma 14 Thrush Thrasher olje tørker ikke ut og
og skader ikke froskens vev. Derma 14 Thrush Thrasher løsning er et utmerket hjelpemiddel for behandling av skadet froskevev.

Bruksanvisning: Begynn å ta vare på frosken så snart du merker at frosken mykner opp og begynner å lukte. Rengjør hovene forsiktig med en hovhakke, helst 3 ganger om dagen, og børst bort skitt fra sporene. Ikke skad det myke hovvevet eller grav sporene dypere med hovhakken. Be hovslageren om å komme så snart som mulig for å skjære frosken skikkelig. Påfør daglig Derma14 trøskebekjemper direkte på problemområdet og på spor og eventuelle hull. Avtal med hovslageren en tidsplan for behandling av frosken. Målet med behandlingen av trost er at hesten har et tørt og rent underlag. Hvis det er mulig, bør du kontrollere uteforholdene slik at hesten ikke trenger å stå i fuktig gjørme, gjødsel og urin.