Rengjøring av hundens ører

Instruksjoner for rengjøring av hundens ører med Derma 8 Ear Cleaner

Hold åpningen på Derma 8 Ear Cleaner-flasken over øregangen. Klem ut 1-2 ml væske fra flasken til øregangen er fylt. Masser øreflippen forsiktig for å få stoffet til å virke. La hunden riste på hodet. Tørk forsiktig bort overflødig væske med bomull og tørk innsiden av øreflippen. Derma 8 Ear Cleaner er et naturmiddel som rengjør, beskytter og pleier huden, reduserer kløe og styrker ørets forsvarsmekanisme mot øreinfeksjoner. Hvis det brukes sammen med medisiner, må du huske å ta en halvtimes pause etter skylling av ørene før du tar medisiner.

Informasjon om rengjøring av hundeører

Rengjøring av hundens ører

Det er viktig å sjekke hundens ører regelmessig og rengjøre dem ved behov. Undersøk hundens ører minst én gang i uken. Friske og rene ører trenger ikke pleie. Ved øreproblemer begynner hunden som regel å riste på hodet eller klø seg i øret/ørelappen. Fuktighet i øret øker risikoen for ørebetennelse. Hengende ører øker også risikoen for betennelse.
Det er lurt å øke “luftgjennomstrømningen” i øret ved å klippe av overflødig hår på innsiden av øret. Ofte kan ørebetennelse være et resultat av allergi. En veterinær vil diagnostisere og foreskrive behandling, enten lokal og/eller systemisk, for ørebetennelser.

Hunder med soppinfeksjon / problemer med ørene

Gjær er en typisk patogen mikrobe som forårsaker øreinfeksjoner. Altfor ofte blir ørebetennelser en tilbakevendende tilstand. Ved tilbakevendende ørebetennelser er rengjøring av ørene av stor betydning som et forebyggende tiltak. Hunder med øreproblemer bør rengjøres 1-3 ganger i uken med Derma 8 Ear Cleaner, og alltid etter svømming og bading. Målet er å holde ørene rene og tørre og skape et dårlig habitat for mikrobene som forårsaker betennelsen.