Handlekurv

Potepleie

Solheds naturlige produkter innen potepleie

Hunde- og kattepoter trenger pleie av og til. Valpenes poter er ikke herdet, og det er lurt å sjekke at de ikke er skadet “i bruk”. Fuktig vær, gjørmete, saltede og sandede veier om vinteren er en stor påkjenning for mange hunders poter (og for det hårløse mageområdet). En skitten hud er mer utsatt for hudskader. Det er bra å vaske av salt og skitt fra poter og mage på hunder som bor i byen, samt skitt og gjørme fra hunder som bor på landet. Det er ikke nok å bare vaske med vann.

Husk at hunder bare svetter gjennom potene, og at huden på poteputene derfor ikke bør blokkeres med tykt fett eller voks. Det er viktig for hundens termoregulering at den kan svette gjennom potene og pese med åpen munn. Sjekk tilstanden til hundens poter hver uke.
Ved anstrengende aktiviteter og trening bør poteputene sjekkes daglig. For grunnleggende potepleie, som smøring av tørre poter, kan du bruke enkle kremer som Derma 10 Heel Balm. Sterke virkestoffer, som høykonsentrerte eteriske oljer, tjære eller harpiks, er beregnet på problemsituasjoner og bør unngås.

Solheds naturlige produkter innen potepleie

For å unngå irritasjon bør du bruke fortynnet Derma 4 Gentle Shampoo wash minst én gang i uken for å vaske poter og mage. Salt og bek tørker ut poteputene, noe som på sikt kan føre til sprekker. Ta vare på poteputene forebyggende for å unngå sprukne poter.

Forebygging av problemer med poteputene

Det er alltid lettere å forebygge enn å behandle sprekker og tørr hud. Som forebyggende pleie anbefales Derma9 Luxury Shine & Care, som inneholder fuktighet og fettsyrer, ved problemer med poteputene. Fettsyrene trekker raskt inn og setter ikke flekker på gulvet inne i huset. Rengjør potene når du kommer hjem fra tur, og spray med Derma9 Luxury Shine & Care 1-2 ganger om dagen på tørre poter. Derma9 Luxury Shine & Care spray kan brukes på hårløs mage, og gir et beskyttende skjold mot smuss samtidig som den fukter huden. Samme pleie kan også brukes om sommeren for poteputene som har tørket ut i varm asfalt.

Pleie av potene om vinteren og ved overdreven aktivitet

Langhårede dyr samler smuss og snø i potene. Trimming av de lange hårene kan bidra til å holde potene rene og sunne. Derma9 Luxury Shine & Care spray kan brukes på pelsen og etterlater et beskyttende skjold mot snø. Bruk Derma9 Luxury Shine & Care spray for å redusere dannelsen av snøballer i pelsen. Spray eller påfør med hendene på mage, poter og alt lengre og mykere hår. Påføring av Derma9 Luxury Shine & Care gjør det lettere å fjerne snøballer fra håret. Bruk 1-2 ganger om dagen, oftere hvis snøen er tung og våt. Arbeidshunder, f.eks. jakt-, agility- og sledehunder, kan ha nytte av mekanisk beskyttelse i poteputene, f.eks. støvler. Derma 10 Heel Balm er en vannfri krem som beskytter poteputene ved høy aktivitet (jakt, agility) og mot kulde og snø. Noen av hundene kan like Derma 10 Heel Balm og slikke på den. Dette er ikke skadelig. Derma 10 Heel Balm absorberes godt og bidrar til å fornye den skadede huden i poteputene. Påfør Derma 10 Heel Balm før aktivitet og om kvelden. Kontroller labbene til en arbeidshund regelmessig. I varmt og kaldt vær gjelder det samme for alle hunder.

Ta vare på poteputene i tide, før de begynner å sprekke.

Sprukne fotputer

Åpne sår i huden/klauvene utgjør en risiko for infeksjon. På åpne sprekker anbefaler vi Derma 6 Wound Oil for å håndtere infeksjonsrisikoen og Derma 10 Heel Balm på området rundt. Kutt og sprekker i poteputene kan også behandles med Derma 5 Germ Fighting Cream, som naturlig bekjemper skadelige bakterier i disse sårene.

Ettersom hundene bare svetter fra potene, er det viktig å ikke tette huden med tykke fettsalver. Sjekk hundens poter ukentlig, og i den aktive arbeidssesongen daglig.

Potepleie

Bekreft e-postadressen

Bekreft din e-post for å kunne motta nyhetsbrev fra Avanti Cavalli. Vi har sendt en bekreftelseslink.

Hvis det ikke er noen bekreftelses-e-post i innboksen din, kan du sjekke om e-posten ble filtrert til søppelpostmappen din.