Insekter og kløende hud

Solheds naturlige produkter i behandlingen av kløende hud

Insektstikk forårsaker allergiske reaksjoner hos de fleste katter, hunder og hester, akkurat som hos mennesker. Det er imidlertid ikke alltid at dyrepasserne oppdager at det dreier seg om allergiske reaksjoner. Stikk som klør og bitemerker kan bli infisert, spesielt når dyret steller seg selv og gnir seg. Mange dyr trenger behandling for insektbitt.

Typiske berørte områder for hester er hals, bryst, hale og mage. Et vanlig symptom på hestens mage er et hardt skall på huden forårsaket av insektbitt. Dette harde skallet på magen og halen er ofte svært kløende. Magen er også det vanligste området som rammes hos hunder, mens huden er litt tynnere og har mindre hår til å beskytte den. Insektstikk i hundens mage ses som røde, delvis infiserte og huden er ofte kløende. Kløe i huden kan behandles for å lindre irritasjonen.

Behandlingen er den samme som for allergisk hud. Forskjellen mellom det allergiske dyret og dyr som reagerer allergisk, er intensiteten av symptomene og nødvendig behandling. Den infiserte huden behandles i henhold til instruksjonene for hudinfeksjoner. Jo raskere dyrepasseren oppdager og behandler den allergiske hudreaksjonen, desto bedre blir behandlingsresultatet. Derma 1 Skin Care Shampoo og Derma 2 Calming Serum / Derma 11 Anti-Itch Spray er godt egnet til å lindre kløe og symptomer på insektstikk.

Insekter og kløende hud

Hestebremsebitt, insektbitt på brystet med eksponert hud og åpne og væskende sår kan behandles deretter:

  1. Fukt området
  2. Vask med Derma 1 Skin Care Shampoo, la virke i 2-3 minutter.
  3. Skyll
  4. Påfør Derma 6 Wound Oil eller Derma 5 Germ Fighting Cream. I tillegg til hudpleien blir den sterke lukten av Derma 6 Wound Oil og Derma 5 Germ Fighting Cream værende i håret, noe som bidrar til å beskytte mot insekter.

Fluer og øyne med kraftig utflod

Påfør Derma 6 Wound Oil på en bomullsdott og tørk av væsken fra øyekroken og rundt øyet. Derma 6 Wound Oil pleier den følsomme huden rundt øynene og bidrar til å holde fluene borte på grunn av den sterke lukten.

Sommertips for å håndtere insektstikk

Ubehandlede hestebremsebitt kan bli infiserte og harde. Harde hestebremsebitt kan lett skure seg opp, noe som utgjør en infeksjonsrisiko. Vask av hesters utvendige kjønnsorganer, spenene og magen en gang i uken med Derma 1 Skin Care Shampoo og påføring av Derma 2 Calming Serum på tørr hud, lindrer kløen og forebygger ytterligere problemer med insektstikk. Tilsvarende insektsensitive områder for hunder er hårløs mage og mellom poteputene. Hvis hunden lider av insektstikk, lindrer ukentlig vask med Derma 1 Skin Care Shampoo og bruk av Derma 2 Calming Serum symptomene i den verste insektsesongen.

Et nyttig tips for å vaske en svett hest er å tilsette en kapsel Derma 4 Gentle Shampoo i vaskebøtten og vaske hesten med dette fortynnede sjampovannet. Skyll etter med rent vann. Derma 4 Gentle Shampoo reduserer vannets overflatespenning og gjør det lettere for vannet å nå hår og svett hud. En svett hest tiltrekker seg insekter.

For å forebygge alvorligere hudskader er det lurt å vaske hesten regelmessig;

1) vaske hesten med Derma 1 Skin Care Shampoo og

2) bruke Derma 2 Calming Serum.

Insekter og kløende hud

Insektavvisende

Insekter kan avvises på mange måter. Mekanisk hindring er bruk av fluepapir eller flueteppe. Insekter kan distraheres med varme og søte feller, slik at de lar dyrene være i fred. Det finnes mange gode kjemiske insektmidler og naturlige fluemidler på markedet. Kjemisk-syntetiske insektmidler er ofte nevrotoksiner, der virkemåten er basert på at insekter er mer følsomme for giftstoffet enn pattedyr, f.eks. permetrin. Dyrenes evne til å tolerere de syntetisk-kjemiske insektmidlene varierer. En vanlig bivirkning av insektmidler er hudirritasjon. Det er tryggere å bruke sprøytbare insektmidler utendørs for å minimere eksponeringen av dyret og dyrepasseren for giftstoffene. Katter og hunder steller seg selv, noe som gjør det ekstra viktig å ta hensyn til hvilke insektmidler som brukes. Syntetiske kjemiske insektmidler overføres lett til kroppen ved pelsstell. Kontroller alltid at produktet også er egnet for kjæledyr. Produsentens instruksjoner om bruk av insektmidler bør følges nøye.

Det finnes også aktuelle suspensjonsprodukter som er spesielt egnet for kjæledyr. Den høye dosen som kreves ved bruk av disse hos hester, spesielt hos allergiske hester, kan skape problemer. I motsetning til kjæledyr er hester ofte ute hele døgnet og utsettes for insekter, og dermed er den nødvendige avstøtende effekten høyere. Den høye dosen kan forårsake hudirritasjon.

Naturlige forbindelser, ulike eteriske oljer, har lenge vært i bruk som insektmiddel. Etter at EUs biociddirektiv trådte i kraft, er det i praksis forbudt å markedsføre effektive naturlige insektmidler. Det er ikke forbudt å selge produkter som inneholder disse oljene med insektavvisende egenskaper, men det er forbudt å markedsføre disse produktene som insektavvisende. Det er tiltenkt bruk som avgjør om produktet i henhold til biocidforskriften er insektmiddel eller ikke. Naturlige forbindelser tolereres ofte godt. Noen dyr kan imidlertid være allergiske mot enkelte naturlige forbindelser. Insektavvisende egenskaper er påvist i: lavendel, citronella, bek, neem, eukalyptus, nellik, sedertre, peppermynte, kanel, kattemynte, tea tree, timian, sitrongress, sitron, appelsin, basilikum, furu, bekolje og mange andre. De luktende naturlige oljene avleder insektenes (f.eks. culicoides (non see ums), flått, fluer) evne til å lukte/sanse dyrene. Dyrene er skjult under lukten av naturlige oljer. Problemet med naturlige forbindelser er at de har kort virketid, spesielt når de brukes sammen med etanol. Virkningstiden er ofte bare 30-60 minutter. Et godt naturlig repellant er en langvarig luktcocktail som skjuler dyrene for insekter.

Ingen av avskrekkingsmidlene har 100 % effekt. Avstøtningsmidlene kan derfor bidra til å redusere mengden insekter, men de kan ikke utrydde insektene helt. Det finnes mange forskjellige naturlige produkter (kremer, sprayer, sjampo) som har avskrekkende egenskaper. Effekten og varigheten av de avstøtende egenskapene varierer i disse produktene. Tommelfingerregelen for egenproduserte produkter er at pleieren alltid skal kunne og ville bruke det samme produktet selv. Alt man ikke ville brukt på egen hud og eget hår, bør man heller ikke bruke på katter, hunder eller hester.

Bruk alltid repellenter på håret, ikke på huden, for å minimere belastningen på huden.