Hudpleie for hest

Hudpleie for hest

Huden er dyrenes største organ. Den utgjør en mekanisk barriere mot ytre irritanter, f.eks. patogener. Grunnleggende pleie for sunn hud er riktig mat og passende utendørs mosjon.

Riktig hygiene for hester inkluderer oppstalling, vannvask av svette og vask ved behov. Skitne hester er mer utsatt for hudskader.

Derma 4 Gentle Shampoo er egnet for hyppig bruk, da den vasker håret skånsomt uten å irritere huden. Derma 4 Gentle Shampoo gir også fuktighet og beroliger huden og reduserer effektivt flass. Derma 4 Gentle Shampoo gir håret glans og silkemykhet. Oljene etterlater også en naturlig smussavvisende overflate på håret. Sjampoen er lett å skylle av. Den skånsomme vasken er basert på plantebaserte, ikke-ioniske vaskemidler.

Sett av god tid til vask av hesten. Fukt håret og huden grundig. Påfør ufortynnet på svært skitne områder. For normal bruk kan sjampoen godt fortynnes. Påfør sjampoen på hele pelsen og huden. Skyll godt gjennom hele pelsen og huden. Derma 9 Luxury Shine & Care er et perfekt produkt for å gjøre dyret ditt klart til utstillinger eller konkurranser med flokerfri og skinnende pels. Derma 9 Luxury Shine & Care er en utmerket fuktighetskrem for flassende og tørr hud, f.eks. under manke og hale.

Vått hår og fuktig hud, spesielt under dekkenet, gir gode vekstvilkår for uønskede mikrober. Pass på at hestens hud får tørke i vått vær og etter vask. For de vanligste hudinfeksjonene (gjær, mugg, bakterier) kan følgende instruksjon i hudskader brukes.

Hudskader, kutt, skrubbsår, skrubbsår og sår

Mindre kutt og sår kan ofte behandles av hjemmesykepleien/selvhjelp. Grunnleggende pleie for mindre sår er å holde det skadede området rent. De eteriske oljene i Derma 1 Skin Care Shampoo renser sårområdet uten å skade huden rundt. Til behandling av åpne sår passer Derma 6 Wound Oil som ikke svir. De naturlige eteriske oljene i Derma 6 Wound Oil bidrar til å lindre infeksjoner og støtter fornyelsen av huden med omega-3-, -6-, -7- og -9-fettsyrer. De tilfører også nødvendig fuktighet til såret.

Kuttsår der huden ikke er ødelagt, kan få ekstra hjelp av Derma 2 Calming Serum. Det inneholder naturlige eteriske oljer som er utviklet for å hjelpe kløende og betent hud med å komme seg. En riktig fuktighetsbalanse forbedrer hudens elastisitet og toleranse for skrubbsår og andre mekaniske påkjenninger.

Instruksjoner for bruk av Derma-produkter ved hudskader

1. Fukt og skyll den skadede huden med vann og fjern alt smuss. Masser forsiktig inn Derma 1 Skin Care Shampoo på det berørte området og la virke i 3 minutter. Skyll godt og la området tørke/tørk det berørte området med et rent håndkle.

2. Masser inn Derma 2 Calming Serum på det tørre, rene området og omgivelsene. Ikke påfør på åpne sår. Ved hudinfeksjoner kan Derma 5 Germ Fighting Cream brukes for å hjelpe til med å håndtere infeksjonen.

3. På åpne sår spray Derma 6 Wound Oil direkte på det berørte området etter vask med vann.

Stikk, snitt, bitt og store sår krever vanligvis veterinær. Kontakt veterinæren i disse tilfellene, og alltid når du er usikker på hvordan du skal behandle
på hvordan du skal behandle.

Hudpleie for hest