Hudinfeksjoner

Identifisering av hudinfeksjoner

Typiske symptomer på hudinfeksjoner er rød, varm og kløende hud. Et bredt utvalg av mikrober kan forårsake hudinfeksjon. Disse mikrobene kan være bakterier, virus, gjær, sopp eller mugg. Selv parasitter kan være årsak til hudinfeksjoner. Infeksjoner forårsaket av mikrober behandles med antimikrobiell behandling. Ulike antimikrobielle stoffer er effektive mot ulike mikrober. For å identifisere riktig antimikrobielt stoff anbefaler vi å ta en prøve fra infeksjonsstedet som skal dyrkes for diagnostisk bruk. Informasjonen om antibiotikaspesifisitet bidrar til å velge effektivt produkt for infeksjonen. Behandlingen kan være lokal/topisk og/eller systemisk. Et eksempel på systemisk behandling som oral antimikrobiell behandling er antibiotika eller sulfa.

Povidonjod, heksetidin, mikonazolnitrat og klorheksetidin er typiske syntetiske antimikrobielle forbindelser som ødelegger et bredt spekter av ulike mikrober. Det finnes sjampo og kremer basert på disse forbindelsene. Disse forbindelsene kan forårsake hudirritasjon. Mange naturlige forbindelser, f.eks. rene eteriske oljer: lavendel, mynte, sitrongress, timian, oregano og mange andre, har antimikrobielle egenskaper.

Tidlig diagnose fører til bedre behandlingsresultat. Tidlig diagnostiserte infeksjoner kan ofte behandles hjemme med lokalbehandling. Målet med den lokale behandlingen er å fjerne infeksjonsområdet (desinfisere). Behandlingen består i å vaske området rent for mikrober og påføre en antimikrobiell krem.

Hyppigheten av behandlingen er avhengig av infeksjonens alvorlighetsgrad og grad. Hvor vellykket denne behandlingen er, avhenger av hvor effektiv forbindelsen er på den forårsakende, infeksiøse mikroben. Noen mikrobestammer er resistente mot vanlige antimikrobielle forbindelser. Antimikrobiell behandling bør ikke avbrytes for tidlig, da det kan forverre infeksjonen og gjøre mikrobene resistente mot antimikrobiell behandling. Blanding eller bruk av forskjellige produkter bare noen få dager for å behandle infeksjonen kan ha lignende effekt. Tykke og fettete produkter bør unngås, da de samler smuss på infeksjonen.

hudinfeksjoner

Utfordringer knyttet til infeksjoner

Hver infeksjon er sin egen uavhengige sykdom, selv om de kan se like ut. Typisk hudinfeksjon hos hester er gjørmefeber og hos hunder poteinfeksjoner og hotspots. Til tross for det samme sykdomsnavnet kan de ulike dyrene ha behov for ulik behandling for sin hotspot-/gjørmefeberinfeksjon, avhengig av hvilken mikrobe som forårsaker infeksjonen.

Infeksjonen kan invadere dypere hudlag, noe som kan sees som utskillelse av puss. Disse infeksjonene er vanligvis svært smertefulle for dyrene. Støttende lokal behandling kan brukes ved dypere infeksjoner av furunkulose (“poteinfeksjon”) og hotspots. Hesters gjørmefeber kan invadere de dypere hudlagene hvis den ikke behandles. Barbering av håret har blitt ansett som nyttig ved disse dypere infeksjonene. Hvis hudinfeksjonen er utbredt eller intensiv, må veterinæren alltid vurdere behovet for systemisk antimikrobiell medisinering. Lokaliserte infeksjoner kan behandles lokalt med mindre de utvikler seg til en systematisk infeksjon. Lokal behandling kan ikke effektivt behandle et område den ikke når.

Hudinfeksjoner kan bli et kronisk problem. Lokale symptomer behandles lokalt og systemisk systemisk. Underliggende allergi er ofte funnet i kronisk hudinfeksjon, som utsetter dyret for infeksjoner. Mulig allergi bør derfor undersøkes og behandles på riktig måte. Problemet med dyrs kroniske infeksjoner er kontinuiteten. Vellykket behandling av dyrets infeksjon krever at dyrepasseren forplikter seg til daglig behandling til infeksjonen er kurert. Katter og hunder er vanligvis lettere å ta vare på ettersom de vanligvis bor i samme husholdning som omsorgspersonen. Hesteeiere må ofte skaffe flere pleiere for å kunne gi daglig behandling.

Veterinæren er den beste personen til å analysere den omfattende kliniske situasjonen og definere riktig behandling.

hudinfeksjoner

Instruksjonene til SOLHEDS naturlige produkter til hjelp for behandling av hudinfeksjoner

Fukt og skyll av all smuss fra den skadede huden. Masser Derma 1 Skin Care Shampoo forsiktig på det berørte området og la virke i 3-10 minutter. Skyll godt og la området tørke/tørk det berørte området. Sjampovask kan gjentas daglig om nødvendig den første uken og 2-3 ganger per uke etter den første uken. Selv en gangs vask med Derma 1 Skin Care Shampoo kan være nok når det kombineres med påføring av Derma 5 Germ Fighting Cream. Derma 13 Zinc Solution krem er det optimale valget for infeksjoner med ekssudat eller ved behandling av infeksjoner i hudfolder.

Påføres på tørr og ren hud, helst to ganger om dagen. Ved mildere infeksjoner er vanlig vask med Derma 1 Skin Care Shampoo ofte tilstrekkelig, spesielt i kombinasjon med påføring av Derma 2 Calming Serum. Bruk alltid et rent håndkle når du tørker huden.

Mer utfordrende infeksjoner vil kreve en mer aktiv behandlingsplan. Tilbakevendende infeksjoner er ofte forårsaket av allergier. Derma 2 Calming Serum spesialisert serum er et effektivt pleiealternativ for dette problemet. Derma 2 Calming Serum er en utmerket basiskrem for rekonditionering av huden etter hudinfeksjon og for fornyelse av hårvekst.

Effekten av Derma 1 Skin Care Shampoo hudpleiesjampo, Derma 2 Calming Serum og Derma 5 Germ Fighting Cream krem er basert på de naturlige bakteriebekjempende og hudstøttende essensielle oljene.

Vær oppmerksom på at produktene er langvarige, bare liten mengde er nok.