Handlekurv
Instruksjoner

Hovpleie

Grunnleggende pleie for å opprettholde helsen til hestens hover innebærer regelmessig skoing og trimming for barfot-hester. Frekvensen av skoing varierer fra hest til hest, men det anbefales generelt å sjekke hover hver 4-8 uker, avhengig av aktivitetsnivået. Det er viktig å sørge for at flatene og områdene der hesten går, er tørre og har passende dekke, for eksempel sand. Trening og ernæring spiller også avgjørende roller i hoverpleie.

Fuktighetsinnholdet i hoverens vegg påvirker vesentlig kvaliteten. Hester er typisk i stand til å opprettholde normale hydreringsnivåer i hover hvis leveforhold, ernæring og treningsnivåer er optimale. Både dehydrerte og overhydrerte hover er mer sårbare for skade, som sprekker. Om sommeren har den ytre hoverveggen, spesielt koronarbandet, størst sjanse for å bli dehydrert. Mange hovprodukter inneholder ingredienser som kan være skadelige for hover, som tjære, formalin og løsningsmidler. Feil og unødvendig bruk av disse produktene kan forstyrre den optimale fuktighetsbalansen i hover og svekke kvaliteten på hoverveggen, spesielt hos hester med eksisterende hoverproblemer.

Det er essensielt å konsultere en kvalifisert hovslager og veterinær for assistanse med hoverproblemer og for å fastslå behovet for hoverpleie.

Emballasjen for produkter som Derma 10 Heel Balm og Derma 12 Finishing Oil er designet for å forhindre forurensning, slik at kun selve produktet kommer i kontakt med hover. Det er avgjørende å unngå produkter med begrenset eller manglende informasjon om ingredienser, da dette gjør det vanskelig å sikre at produktet er egnet for hoverpleie.

Hoverpleie med SOLHEDS naturlige produkter

1. Rens av hovene:

 • Start med å grundig rense hovene.

2. Påføring av Derma 10 Heel Balm:

 • Massér Derma 10 Heel Balm på koronarbåndet, med fokus på områder med sprukne ytre hovervegger.
 • Påfør et 1-2 cm bredt lag av balsamen ved behov.

3. Påføring av Derma 12 Finishing Oil:

 • Rist godt på flasken med Derma 12 Finishing Oil.
 • Påfør oljen med en svamp og sørg for jevn dekning på hovene.
 • Derma 12 Finishing Oil fremmer heling og forhindrer tørrhet og sprekker samtidig som det gir en glansfull finish til hovene.

4. Kontroll av mikrobiell vekst:

 • Bruk Derma 1 Skin Care Shampoo for å kontrollere mikrobiell vekst på hovene.
 • Fukt hovene, påfør sjampoen, og la den virke i 5-10 minutter før du skyller av.
 • Hvis hesten bruker boots, husk å desinfisere dem innvendig for å forhindre mikrobiell forurensning.

Emballasjeoverveielser:

 • Emballasjen til Derma 10 Heel Balm og Derma 12 Finishing Oil er designet for å forhindre forurensning.
 • Sørg for at ingen brukte eller skitne børster kan få tilgang til produktets emballasje, slik at integriteten til produktene opprettholdes og kun produktet påføres hovene.

Ved å følge disse trinnene kan du hjelpe til med å opprettholde helsen og utseendet til hestens hover ved hjelp av SOLHEDS naturlige produkter. Husk å bruke produktene etter behov og konsultere en veterinær for eventuelle spesifikke bekymringer angående hoverpleie.

Bekreft e-postadressen

Bekreft din e-post for å kunne motta nyhetsbrev fra Avanti Cavalli. Vi har sendt en bekreftelseslink.

Hvis det ikke er noen bekreftelses-e-post i innboksen din, kan du sjekke om e-posten ble filtrert til søppelpostmappen din.