Dyrepleieprodukter

Hva bør du vite om dyrepleieprodukter?

Produkter som er utviklet for dyr, omfattes ikke av kosmetikklovgivningen. Fra et juridisk perspektiv er dyr klassifisert som ting. Dyrepleieprodukter er klassifisert som tekniske produkter, for eksempel batterivæske. Skadelige stoffer som er forbudt for mennesker, kan brukes i dyrepleieprodukter. Det forventes heller ingen formelle kvalifikasjoner innen kosmetikk/dyrpleie eller kvalitetskontroll fra produsenter eller markedsførere av disse produktene. Det samme gjelder kvalitetskontrollen av ingrediensene som brukes.

Dette gjør at markedet er åpent for tolkninger av hva som kvalifiserer som et pleieprodukt av høy kvalitet. Dette gjør situasjonen svært utfordrende for forbrukerne, og for å sikre seg det mest effektive og trygge produktet bør forbrukerne se etter disse tegnene:

  1. Produsent/markedsfører som kan oppgi og dokumentere produktkunnskap og hvordan produktet skal brukes på riktig måte, og som kan vise til kvalifikasjoner på dette området.
  2. Produktmerkingen viser alle ingredienser/råvarer som er brukt, ikke bare én effektiv ingrediens.
  3. Produktets effektivitet er dokumentert
  4. Alle produkter viser hva produktet brukes til og hvordan det brukes riktig
  5. Alle produkters bruksanvisninger gir retningslinjer for hvor store mengder som trengs for riktig bruk
  6. Alle produktetiketter gir klare instruksjoner om hvordan produktene skal oppbevares.

Det er verdt å merke seg at human-kosmetiske produkter er utviklet for menneskelig pH, som er ~5,5. Dette er forskjellig fra dyrs pH ~7, noe som gjør disse produktene mindre egnet for bruk på dyr, spesielt ved hudproblemer.

Dyrepleieprodukter

Vask av kjønnsorganene med SOLHEDS produkter

Når du velger naturlige dyrepleieprodukter, må du kontrollere at produktene inneholder minst 95 % naturlige råvarer, som er et av de grunnleggende kriteriene for økologisk sertifisert naturkosmetikk til mennesker. SOLHEDS-produktene oppfyller alle de ovennevnte kriteriene.