Diaréproblemer og kjønnsorganer

SOLHEDS naturlige produkter som hjelp til hudpleie ved diaré

Diaré etterlater ofte en skitten rumpe hos katter og hunder. Det kan hende at dyret ikke er friskt nok eller er for gammelt til å ta vare på hygienen selv, slik at eieren må hjelpe til med stellet. Uren rumpe gir kløe, og dyret kan klø eller gni seg på det aktuelle området og risikere at huden brytes ned og blir infisert.

Hester kan få diaré når de skifter fôr, for eksempel fra beite til ensilasje. Den løse avføringen faller lett fra baken til mellom lårene. Den inntørkede avføringen kan føre til friksjon mellom lårene og forårsake friksjon og gnagsår, noe som lett kan føre til infeksjoner. Det beste er å prøve å finne årsaken til diaréen og løse problemet.

Rengjøring og riktig hudpleie er grunnleggende for disse hudproblemene uansett dyr 1) vask og 2) ved behov beroligende krem. Derma 4 Gentle Shampoo kan brukes hvis huden ikke er infisert eller betent. Hvis området er rødt og varmt å ta på, gir Derma 1 Skin Care Shampoo lindring. Tørk huden godt med et rent håndkle. Hester har lett for å få gnagsår på innsiden av lårene, som kan behandles med Derma 2 Calming Serum.

Et godt tips for rengjøring av dyrets bakdel er å spraye Derma 9 Luxury Shine & Care på området rundt og på hestens hale. Dette etterlater et smussbeskyttende lag på hår og hud og letter rengjøringen neste gang. Hvis diaré er et konstant problem, kan Derma 10 Heel Balm smøres på undersiden. Denne vannfrie kremen gir en mer varig beskyttelse av huden mot diaré enn Derma 9 Luxury Shine & Care.

Vask av kjønnsorganene med SOLHEDS produkter

Diaréproblemer og kjønnsorganer

En viktig del av dyrenes hygiene er at kjønnsorganene er rene. Hårete hunder kan ha floker i kjønnsorganene som blir skitne av avføring og urin. Dyrene kan hjelpes ved å vaske kjønnsorganene og forsiktig fjerne floker. Vask med mild Derma 4 Gentle Shampoo. Hvis huden rundt er rød og varm, kan du vaske med Derma 1 Skin Care Shampoo. Hvis huden rundt er irritert, lindrer Derma 2 Calming Serum irritasjonen og hjelper huden med å komme seg.

Hester

Sørg for at hoppenes spener er rene, og vask av skitten med jevne mellomrom når det er nødvendig. Det er spesielt viktig å holde spenene rene om sommeren når insektbitt er mest utbredt. Hvis huden er intakt, er en vask med Derma 4 Gentle Shampoo tilstrekkelig. Hvis huden er rød og varm på grunn av insektstikk, vaskes den med Derma 1 Skin Care Shampoo. Påfør Derma 2 Calming Serum for å lindre den irriterte huden.

Sjekk penis og skjede på hingster og vallaker regelmessig. Smuss og ekstra talg kan samle seg under skjeden, noe som kan forårsake smerter, kutt og gnagsår. Dette kan også påvirke hestens bevegelighet. Noen av hestene trenger bedøvelse for å kunne rengjøres under mantelen. Fortynnet Derma 4 Gentle Shampoo egner seg godt til vask under skjeden. Hvis huden på penis er irritert, kan du vaske igjen med 50 % Derma 1 Skin Care Shampoo og la det virke i 3-5 minutter før du skyller av.